04.05.1722:17 Uhr Mark Snow - Millennium (Music from the Original TV Series) Soundtrack320 kbit/s 0 / 03.284 Hits VID P2P DDL 0 Kommentare | Claudia Escárraga | Vice Principals

Alternatieven voor iGoogle: 10 coole startpagina’s voor je browser

Alternatieven voor iGoogle: 10 coole startpagina’s voor je browser

De homepage is het eerste wat je ziet als je je browser opstart. Natuurlijk wil je het liefst een zo informatief en vermakelijk mogelijk startpagina! Of toch niet…? Wij zetten tien homepages voor je op een rij, met voor ieder wat wils.

1. About:blank

About: blank is niets meer dan een lege pagina. Waarom zou je namelijk een uitgebreide startpagina instellen als je toch direct een andere website opent? De code about: blank is algemeen bekend en wordt geaccepteerd door elke browser.about:blank

2. Google, Yahoo!, Bing…

Ook al zoek je tegenwoordig gewoon via je adresbalk met een zoekmachine naar keuze, gebruiken nog veel mensen hun favoriete zoekmachine als startpagina. Het voordeel? De pagina laadt snel én een zoekmachine is de voordeur naar het hele internet.

Google

3. Myfav.es

Laat je niet afschrikken door het .es in de URL: Myfav is ook beschikbaar voor niet-Spanjaarden. Het biedt een persoonlijke startpagina die je opent in alle browsers en op alle apparaten. Maak een account aan en je past je homepage volledig naar wens aan, of je maakt gebruik van sjablonen die anderen al hebben gemaakt.

Myfaves

4. Gpanion

Gpanion geeft je snel toegang tot alle Google-diensten en meer. In één oogopslag krijg je verwijzingen naar Gmail, Calendar en Google Drive, en, als je wilt, ook naar externe pagina's zoals Facebook.

5. ShinySearch

Vind je Google wel handig, maar ook een beetje saai? ShinySearch tovert de zoekmachine om in een glamourous geheel, met grote achtergrondfoto's van Justin Bieber, One Direction, Iron Man, Ferrari, enzovoorts. Het aantal beschikbare designs is bijna eindeloos. ShinySearch zoekt via Google, maar is wel iets langzamer dan de standaardpagina van Google.

ShinySearch

6. Netvibes

Nu zowel Google Reader als iGoogle het leven hebben gelaten, is NetVibes misschien wel het enige echte overgebleven alternatief voor beide diensten. De homepage is volledig aanpasbaar, toont alle RSS-feeds die je volgt en ondersteunt widgets.

7. Symbaloo

Symbaloo is Netvibes en iGoogle, gemixt met het tegeluiterlijk van Windows 8. Via een handig overzicht krijg je toegang tot je favoriete websites, nieuws en widgets. Net als bij Myfav.es maak je voor Symbaloo een eigen account aan, zodat je overal en op elk apparaat toegang hebt tot je eigen startpagina.

8. Feedly

Feedly is hét alternatief voor Google Reader en één van de beste RSS-readers die er bestaat. Gebruik het als homepage en je bent snel op de hoogte van het nieuws op je favoriete websites.

9. uStart

uStart is iGoogle gereïncarneerd, soort van. De pagina is aanpasbaar en heeft een berg widgets, tools, games, foto's, Facebook, een rekenmachine, horoscoop…

10. Browser-extensies

Veel mensen prefereren de standaard thuispagina van hun browser, of het gebruik van handige extensies en add-ons. Bekijk daarom ons overzicht voor zulke plug-ins, voor Google Chrome, Internet Explorer of Firefox. Een van onze favorieten is Speed Dial, voor Chrome en Firefox.

Welke startpagina gebruik jij?

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden