FIFA World Cup 2014: 11 apps voor de ultieme WK-reis naar Brazilië

FIFA World Cup 2014: 11 apps voor de ultieme WK-reis naar Brazilië

Het WK voetbal 2014 staat op het punt los te barsten. Voor de fans die het geluk hebben om naar Brazilië af te reizen en het feest van dichtbij mee te maken, hebben we 11 essentiële apps op een rij gezet om de reis tot een onvergetelijke ervaring te maken!

Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brasilia, Porto Alegre, Salvador, Cuiabá, Fortaleza, Manaus, Recife, Natal, Belo Horizonte en Curitiba. Waarschijnlijk zeggen een aantal van deze steden je niets, maar het zijn de twaalf gastheren waar de wedstrijden van het Wereldkampioenschap voetbal 2014 gespeeld worden.

In samenwerking met onze Braziliaanse collega´s hebben we een lijst samengesteld van 11 mobiele apps die je móet downloaden voordat je in het vliegtuig stapt naar Zuid-Amerika.

Accommodatie: waar te overnachten in Brazilië?

Airbnb

Air BnBHotels en hostels worden belegerd door fans en pers tijdens het WK voetbal 2014. Dus waarom niet even verder kijken, naar Airbnb bijvoorbeeld? Deze gratis dienst brengt je in contact met duizenden mensen die hun woning beschikbaar stellen ter overnachting, vaak voor een veel schappelijkere prijs dan het gemiddelde hotel!

Download Air BnB voor Android en iPhone


Booking.com

Reservering

Ben je bereid wat meer geld uit te geven, dan is Booking.com een must voor het online boeken van je hotel. Net als op de website filter je in de app aanbiedingen op prijs, grootte, soort kamer, ligging en nog veel meer.

Download Booking voor AndroidiPhone

Hotel ASAP

Hotel ASAPJe zoekt hotels die niet noodzakelijkerwijs in toeristische gidsen en bekende apps te vinden zijn? Probeer eens Hotel ASAP. De applicatie wordt sterk aanbevolen door onze Braziliaanse collega’s en zet de meest interessante hotels die het land biedt voor je op een rij.

Download Hotel ASAP voor Android en iPhone


Eten en drinken: een land om van te smullen

Guia Nativoo

Guia NativooMeer dan alleen een overzicht van plaatsen, is de Nativoo-app (Android en iPhone)een volledige toeristische gids. Restaurants, hotels, vervoer en monumenten vind je netjes geordend, zodat je zeker weet dat je het uiterste uit je verblijf in Brazilië haalt. De applicatie is beschikbaar in verschillende versies voor de verschillende grote Braziliaanse steden.

Download Guia Nativoo (Engels) voor de volgende steden:

Foursquare

Foursquare De populairste geo-locatie-app van allemaal heeft onlangs een complete metamorfose ondergaan. Met de release van Swarm (AndroidiOS), een sociale uitbreiding voor Foursquare, richten de makers van de app zich op aanbevelingen van restaurants en hotels op basis van jouw persoonlijke smaak.

Download Foursquare voor iPhoneAndroid, Windows 8BlackBerry en Symbian


Comer na boa – Porto Alegre

Comer na BoaReis je naar Porto Alegre in Zuid-Brazilië? Dan mag je de app Comer na Boa niet missen. De applicatie zet de beste restaurants in de stad voor je op een rij, inclusief beoordelingen en opmerkingen van de consument. Het zuiden van Brazilië verwelkomt je met open armen!

Download Comer na boa – Porto Alegre voor Android en iPhone


Toerisme: ontdek de vele attracties

Concierge Brasil

Conciërge BrasilDe Concierge Brasil-apps zijn geproduceerd door Guia Quatro Rodas, één van de meest gerespecteerde reisgidsen van Brazilië. Om te vieren dat het WK eraan komt, heeft de uitgever een app voor elke gaststad uitgebracht. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in het echte Brazilië.

Download Concierge voor de volgende steden:

Brasil Mobile

Brasil MobileDe Brasil Mobile-applicaties zijn beschikbaar voor iPhone en iPad, en zetten alle attracties van alle grote Braziliaanse steden voor je op een rij. De interface is misschien wat verouderd, maar kijk je even verder dan weet je binnen de kortste keren alles over de Copacabana, Iguaçu-watervallen en het Macarana-stadion.

Download Brasil Mobile voor iPhone en iPad voor de volgende steden:

Praktische informatie – Reizen, verkeer en taxi’s

TripAdvisor

Trip AdvisorGoed nieuws voor iedereen die een WK-reis maakt: TripAdvisor is ongelofelijk populair in Brazilië. Deze toeristische gids combineert de beste restaurants en hotels in het lands met handige tips en informatie van welke aard dan ook. Neem maar van ons aan: je wilt niet op reis zonder TripAdvisor op je telefoon!

Download TripAdvisor voor AndroidiOS en Windows Phone

Waze

WazeVoor wie niet weet wat Waze is: het is de ultieme gratis GPS voor smartphones. De app houdt files en ongevallen bij, zodat je in ieder geval weet welke route je niet moet nemen naar het stadion. Gezien het verkeer in Brazilië niet heel gestroomlijnd is, komt Waze onderweg altijd goed van pas.

Download Waze voor AndroidiOSWindows Phone en BlackBerry

Easy Taxi

Gemakkelijk TaxiWil je terug naar het hotel maar zie je zo 1-2-3 geen taxi? Probeer dan Easy Taxi. Deze boekingsdienst werkt in alle speelsteden van het WK. In de praktijk werkt het net zoals Uber: druk op een knop en de dichtstbijzijnde taxi haalt je op!

Download Easy Taxi voor AndroidiOS en Windows Phone


In het kort

Om zeker te zien dat je niets mist tijdens je verblijf in Brazilië, raden we je aan deze applicaties stuk voor stuk te installeren op je telefoon. Sommige zijn niet beschikbaar in het Nederlands (wel in het Engels), maar bieden exclusieve tips die je niet zult vinden in de bekendere apps zoals Booking.com of Foursquare. Plan je reis, bereid je goed voor en je reist met een gerust hart af naar Brazilië. Fijn WK!

Reis jij af naar Brazilië om het feest van dichtbij mee te maken?

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden
Dragon Ball Super geht weiter - Brandneuer Story-Arc kommt | Eps10 The Haunting of Hill House - Season 1 (2018) | Renovar cuenta netload