Google, Facebook en Instagram: 6 verontrustende voorwaarden waar je mee akkoord gaat

Google, Facebook en Instagram: 6 verontrustende voorwaarden waar je mee akkoord gaat

Lees je de algemene voorwaarden als jij je aanmeldt bij een website of app? Vast niet. Het zijn vaak ellenlange en onbegrijpelijke documenten, waar echter wel interessante dingen staan over wat een dienst of applicatie mag doen met jouw gegevens.

Na het recente Facebook-schandaal wilden we onze neus steken in de voorwaarden voor het gebruik van ’s werelds populairste sociale netwerk, maar ook in die van Google, Amazon, Apple, Instagram en WhatsApp. We selecteerden de zes meest verrassende passages van de algemene voorwaarden om een idee te geven waar je akkoord mee gaat wanneer je een account aanmaakt.

Google

Google mag alles wat je post op zijn diensten (YouTube, Google+, Google Play) hergebruiken, opslaan, reproduceren en wijzigen voor promotionele doeleinden.

Wanneer u inhoud uploadt naar, toevoegt aan, opslaat in, verzendt naar of ontvangt in of via onze Services, verleent u Google (en degenen met wie we samenwerken) een wereldwijde licentie om dergelijke inhoud te gebruiken, te hosten, op te slaan, te reproduceren, aan te passen, afgeleide werken daarvan te maken (zoals afgeleide werken als gevolg van vertalingen, aanpassingen of andere wijzigingen die we aanbrengen om ervoor te zorgen dat uw inhoud beter werkt met onze Services), te communiceren, te publiceren, openbaar uit te voeren, openbaar weer te geven en te distribueren.

Servicevoorwaarden van Google

Google mag je foto’s hergebruiken voor promotionele doeleinden.

Facebook

Facebook mag je gegevens delen (zoals je gebruikersnaam, vriendenlijst en openbare informatie) met andere diensten zoals Bing, Pandora, TripAdvisor en Yelp, tenzij je je daarvoor handmatig uitschrijft.

Als je een site of app bezoekt die gebruikmaakt van directe personalisatie, dan heeft deze site informatie over jou en je vrienden op het moment dat je de site opent. Dit komt doordat sites en app met directe personalisatie toegang hebben tot je gebruikers-ID, je vriendenlijst en je openbare gegevens.

Toegangsvoorwaarden Facebook

Amazon

Amazon kan je gegevens verkopen aan derden in het kader van een bedrijfsoverdracht.

Klantgegevens zijn meestal deel van de overgedragen informatie, maar [deze transacties] blijven onderworpen aan de bestaande geheimhoudingsplicht.

Toegangsvoorwaarden Amazon

Apple

Toepassingen die je koopt in de Apple App Store zijn niet van jou .

Producten worden via de dienst in licentie gegeven, niet verkocht.

Toegangsvoorwaarden Apple

Je bent geen eigenaar van de apps die je in de App Store koopt.

Instagram

In theorie is Instagram is vrij om te doen wat het wil met je foto’s.

Hierbij verleent u aan Instagram een niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare en in sublicentie te geven wereldwijde licentie, om de inhoud die u plaatst op of via de dienst te gebruiken.

Toegangsvoorwaarden Instagram

Instagram mag je foto’s gebruiken.

WhatsApp

WhatsApp mag de voorwaarden te allen tijde wijzigen zonder waarschuwing. Bij een wijziging is het de verantwoordelijkheid van de gebruikers om deze te lezen. Het gaat dus om een stilzwijgende overeenkomt.

WhatsApp behoudt zich het recht zijn gebruiksvoorwaarden te wijzigen of te herzien op elk gewenst moment en het is uw verantwoordelijkheid om deze in te zien in geval van wijziging. Als u niet de gewijzigde voorwaarden niet accepteert, is uw enige oplossing te stoppen met het gebruik van de dienst WhatsApp. Uw voortgezet gebruik van WhatsApp na eventuele wijzigingen in deze gebruiksvoorwaarden betekent uw instemming en acceptatie.

Toegangsvoorwaarden WhatsApp

Slechts één uitweg

Nu weet je wat er werkelijk in de algemene voorwaarden van je favoriete online diensten en apps staat. Als de voorwaarden voor gebruik je niet aanstaan, dan bieden deze diensten stuk voor stuk slechts één uitweg: stoppen met het gebruiken van de dienst.

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden
King James Bible - KJV, Audio Bible, Free, Offline | Full Metal Jacket | 77996 89 Handy Apple iPhone 7 32GB, Handy 519,-*