Op vakantie in Nederland: ontdek je eigen land met deze 9 apps

Op vakantie in Nederland: ontdek je eigen land met deze 9 apps

Met deze tropische temperaturen is het absoluut geen straf om in eigen land op vakantie te gaan. Dankzij de juiste apps heb je binnen enkele ogenblikken een hotel of andere accommodatie geboekt. Ook zijn er genoeg applicaties die je precies vertellen wat er in de omgeving te beleven valt. In de serie Op vakantie in Nederland laten we je zien hoe je met behulp van apps álles uit je vakantie in Nederland haalt.

Wil je een keer iets anders dan een dagje Scheveningen?

Op pad in Nederland

Het Rijksmuseum in Amsterdam bekijken, een mooie route wandelen door de Veluwe of een tripje naar één van de Waddeneilanden: er is meer dan genoeg te doen in Nederland. Met onderstaande 5 apps weet je precies waar je moet zijn voor het perfecte dagtripje.

De app HugeCity laat je de populairste Facebook-evenementen in de buurt zien.

VVV
We beginnen met de officiële Nederlandse toeristen-app. Ons meestal grauwe kikkerlandje bloeit in de zomer helemaal op en dat kunnen de massa´s Aziatische toeristen in Amsterdam en op het Keukenhof beamen. Heb jij de echte trekpleisters in Nederland eigenlijk wel eens bezocht? Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit in Madurodam ben geweest of Delfts blauw in het echt heb gezien. Gelukkig kan ik deze schande wegpoetsen met de gelikte VVV-app die op basis van je geolocatie de leukste dagtripjes in de omgeving weergeeft. Je slaat je favoriete locaties vervolgens op en de app geeft je push-notificaties als je in de buurt bent van een attractie.

Triposo World Travel Guide
Welke musea, monumentale panden en andere trekpleisters bezoeken buitenlandse toeristen in Nederland? Het antwoord op die vragen vind je in de app Triposo World Travel Guide. Deze internationale reis-app is volledig offline te gebruiken en schotelt je vele interessante bezienswaardigheden voor. Daarnaast is het grappig om te lezen wat niet-Nederlanders vertellen over de karakteristieke gebruiken en (voor hun) maffe omgangsvormen van Nederlanders. Iedere Nederlandse stad is vertegenwoordigd in de Triposo World Travel Guide en de app gebruikt websites als Wikitravel om aan de benodigde informatie te komen.

Yelp
Alle Lonely Planet´s en andere reisgidsen ten spijt, je ontdekt Nederlands pas écht als je de ervaringen van de locals leest. Ben je bijvoorbeeld benieuwd wat het beste sushi-restaurant in Groningen is? Met de immens populaire app Yelp blader je door gebruikersrecensies en ontwijk je op die manier de mooie marketing-praatjes. Dankzij de populariteit van Yelp vind je in iedere Nederlandse stad genoeg tips om er een geslaagd dagje uit van te maken.

HugeCity
Voor verjaardagsfeestjes, een partijtje voetbal in park, maar ook officiële evenementen worden tegenwoordig standaard Facebook-evenementen aangemaakt door de organisators. Zo zie je precies hoeveel mensen er (ongeveer) aanwezig zijn en of jouw Facebook-vrienden acte de présence geven. Met de stijlvolle app HugeCity is het niet meer zoeken naar een speld in een hooiberg, maar zie je de populairste Facebook-evenementen op een handige kaart.

Natuurroutes Natuurmonumenten
Genoeg van al die feestjes? Tijd om een frisse neus te halen in één van de prachtige natuurgebieden die Nederland rijk is. De app Natuurroutes Natuurmomenten heeft 25 wandelroutes voor je geselecteerd, die op een interactieve kaart worden weergegeven. Zo kom je tijdens het lopen meer te weten over de omgeving. In Natuurroutes Natuurmonumenten neemt een virtuele boswachter je bij de hand en ontdek je mooie plekken in eigen land waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Alle informatie en kaarten zijn ook offline te gebruiken.

Fiets! NL
Voor de avonturiers onder ons is Fiets! NL een absolute must. In tegenstelling tot het fietsen van de standaard fietsroutes, stel je met Fiets! NL je eigen route samen. Je kiest een startpunt en verbindt het startpunten met andere beschikbare knooppunten op de kaart. Daarna sla je de route op en deel je ‘m met andere Fiets! NL-gebruikers. Uiteraard kun je ook gebruikmaken van de database met eerder opgeslagen routes.

Boek een accommodatie vanaf je luie stoel

Wil je aan het einde van een vermoeiende dag niet nog helemaal naar huis reizen? Dan boek je toch gewoon een hotel of andere accommodatie? Naast het plannen van je dagtripjes, kun je ook het boeken van een hotel gerust overlaten aan één van de vele beschikbare apps. Dit zijn volgens ons de handigste apps voor het eenvoudig reserveren van je hotel, hostel, appartement of bed & breakfast.

Met Airbnb verblijf je in een luxe appartement van een particulier.

Expedia.nl
Via Expedia.nl boek je meer dan 240.000 hotels over de hele wereld. Ook de Nederlandse hotels zijn goed vertegenwoordigd. Expedia.nl heeft een vlotte interface en een groot aanbod, maar wat deze app écht beter maakt dan andere hotel-apps zijn de speciale aanbiedingen voor mobiele gebruikers. Waar de meeste apps dezelfde prijzen hanteren voor elk platform, krijg je met Expedia.nl standaard 5 procent korting bij een mobiele boeking.

Airbnb
De website van Airbnb is de laatste tijd, ook in Nederland, veel in het nieuws. Hoteleigenaren klagen over het feit dat de particuliere aanbieders het kaas van het brood eten van de hotelbranche. Je boekt met de Airbnb-app namelijk geen hotel of hostel, maar je betrekt tijdelijk het appartement van iemand die even niet in het land is. De luxe van een eigen appartement is natuurlijk niet te vergelijken met een standaard hotelkamer. Voor het verbod op Airbnb misschien van kracht gaat, kun je nog volop genieten van de aantrekkelijke prijzen van particuliere aanbieders.

TripAdvisor
De app TripAdvisor is in feite het Yelp voor accommodaties. TripAdvisor hecht namelijk veel waarde aan de gebruikersrecensies en reikt per stad ieder jaar de Traveller’s Choice awards uit. Op die manier weet je welke hotels écht de moeite waard zijn. Heb je de recensies doorgespit en een ideaal hotel gevonden, dan vergelijkt Tripadvisor de prijzen van verschillende aanbieders. Zo boek je het beste hotel (volgens andere reizigers) met de beste prijs.

Trek erop uit!

Niets houd je nu meer tegen om de uithoeken van Nederland te ontdekken en je toerist te wanen in eigen land. Krijg je honger van al dat gereis? Dat komt goed uit, want volgende week bekijken we de beste restaurant-apps voor een heerlijk avondje uit. Voor nu: veel reisplezier!

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden
Cohen Holloway | Examples | 11.22.63